Eksisterende kunde? Login Ikke kunde ennå? Registrer deg her

Kategorier

  • Inklusive mva.
  • Gå til handlevognen etter at du har klikket på knappen "Legg i handlevogn”
  • Inklusive mva.
  • Gå til handlevognen etter at du har klikket på knappen "Legg i handlevogn”
 
For å handle i nettbutikken, bruk din e-post som brukernavn. Passord velger du selv.
 

Nyheter og tilbud

Behandling med MOXA
Begrepet ”moxa” kommer fra Japan, og betyr brennende urt. Kineserne og japanerne tilvirker det lett antennelige stoffet moxa av det grå silkedunet på undersiden av burotbladene (artemisia vurlgaris). Burot er ideell til moxibusjon fordi urtens eteriske oljer fremmer blodsirkulasjon og roer ned de underliggende nervene.

Moxa av burot brenner raskt ved lav temperatur, og stimulerer immunsystemet og de meridianene og nervene til de valgte akupunkturpunktene. Moxibusjon er særlig indisert for tilstander som er knyttet til kulde og underskudd, og har i den forbindelse bedre virkning enn akupunkturnåler.

Alternativ til å brenne moxa direkte på huden er å forme burot til en moxasigar som tennes i den ene enden og føres i sirkelbevegelser over et punkt eller område til det blir varmt. Dette gjentas flere ganger og er effektivt til å fjerne kronisk ubehag, inklusive smerter etter skader.

Moxabrenning oppstod i Kina i det 17. århundre og ble brukt for å lindre giktsmerter.

I Japan ble det brukt for å mildne reumatiske plager. Seinere er moksabrenning blitt tatt i bruk over store deler av verden og anvendes ved en rekke sykdommer, for eksempel sykdommer i bevegelsesapparatet. I østasiatisk medisin brukes burot i våre dager som et blodstillende middel, men også som et antibakterielt og fordøyelsesfremmende middel som stimulerer utskillingen av fordøyelsesvæsker.

Publisert 22.02.2013   Skriv ut artikkelen   Bookmark and Share

Reporter :  webmaster
Source : 


  • x